kaivolammin luontopolku

Erämainen, rauhallinen, enimmäkseen kangasmaastoissa kulkeva polku yhdistää Lauhansarven luontomatkailukeskuksen Lauhanvuoren kansallispuistoon. Huhtakorven lähteikköalueella virtaa pohjavesi, jota muodostuu runsaasti Lauhanvuorella. Huhtakorven kivijata-maisemissa on mukava levähtää ennen kuin matka jatkuu kohti Ahvenlammia, jonka äärellä myös voi nauttia luonnon kauneudesta. Vain reilun puolen kilometrin päässä Ahvenlammista on Kaivolammi, jonka hyvinvarustellulla taukopaikalla voi paistaa vaikkapa eväsmakkarat nuotiolla.

kaivolammi_iso_kuva.jpg

3 Faktaa:

  • Erämainen reitti luontomatkaillukeskuksesta kansallispuiston lammille
  • Kaunis lähteikköalue ja kivijata pitkospuineen
  • Rauhalliset, luonnonkauniit levähdyspaikat

Vaativuus:

Keskivaativa

Soveltuvuus:

Reitti sopii päiväretkikohteeksi jonkin verran vaelluskokemusta omaaville ja hyväkuntoisille, kartanlukutaidon omaaville aloittelijoille.

Kesto:

Noin 3-4 tuntia yhteen suuntaan ja 5-7 tuntia meno-paluu 15,2 km

Reittimerkinnät:

Reitti on merkitty vihreäpäisin merkkipaaluin, osassa paaluista on lisäksi harmaalla taustalla sininen tassunkuva ja teksti ”Suupohjan reitistöt”. Reitin varrella on opasviitat risteyskohdissa. HUOM. Vanhat viitoitukset poistuvat käytöstä ja reittimerkintöjä yhtenäistetään kansallispuiston ja sen ulkopuolisilla alueilla v. 2014-2015 aikana.

Reitin alkuun:

Lauhansarven parkkipaikka
Lauhanvuorentie 490, Isojoki

N62 07.486 E22 03.347

Reitin lähtöpiste  N62 07.499 E22 03.512 sijaitsee parkkipaikan itäpuolella. Lähtöpisteessä on pieni puuportti-siltarakennelma. Portin yllä saattaa olla vielä teksti ”Luontopolku Ahvenlammille”.

kuvagalleria