kauhalammin kierros

Kauhanevan-Pohjankankaan kansallis-puiston reitti kulkee rauhallisen, erämaisen lintukeitaan ympärillä, kuninkaallisen kulkureitin varrella. Metsän ja suon rajamaisemissa sijaitsevasta näkötornista voi matkailija tarkkailla kermikeidassuon elämää ja pitkospuilla patikoiva tarkka-silmäinen kamerankäyttäjä löytää luonto-ympäristöstä aina jotain mielekästä kuvattavaa. Evästauokseen kulkija voi valita mieleisensä maiseman joko näkötornista tai sen juurelta, Salomaan nuotiopaikalta tai Kauhalammin rannalta. Kesäretken kruunaa pulahdus uimalaiturilta Kauhalammin vilvoittavaan veteen.  

kauhalammi_iso_kuva.jpg

3 Faktaa:

  • Erämainen, helppokulkuinen reitti kansallispuistossa
  • Rauhallisen kauniit suomaisemat
  • Mukavat taukopaikat reitin varrella

Vaativuus:

Helppo

Soveltuvuus:

Reitti sopii päiväretkikohteeksi kaikille, myös aloittelijoille (mutta ei ole esteetön).

Kesto:

Noin 3 tuntia

Reittimerkinnät:

Reitin alussa on hyvä infotaulu ja aluekartta. Reitin varrella on opasviitat kaikissa risteyskohdissa. Reittiä ei ole merkitty.

Reitin alkuun:

Kyrönkankaan kesätien (Museotien) varressa oleva parkkipaikka
Nummikangas
Kauhajoki

N62 12.938  E22 26.838

Ajo-ohje:  Aja Nummijärvi Campingin kohdasta tietä nro 6700 (Karviantie) etelään Karvian suuntaan noin 2,1 km. Kyrönkankaan kesätie (Museotie) haarautuu siitä hieman oikealle ylös. Aja kesätietä pitkin n. 5,2 km kunnes saavut parkkipaikalle, joka näkyy tien oikealla puolella.

Huom. Kauhalammin kierrokselle on yhteys myös etelän suunnasta, Karvian puolelta. Sieltä saapuville ensimmäinen etappi on Salomaan taukopaikka. 

kuvagalleria