kuninkaanpolku 10 km

Kuninkaanpolku sijoittuu Soinin keskustan ja Vuorenmaan hiihtokeskuksen väliseen maastoon. Erämainen, rauhallinen, haastetta ja pientä jännitystäkin tarjoava reitti johtaa aluksi Vuorenmaan laelle, josta avautuvat laajimmat näkymät ympäröivään maisemaan. Sieltä reitti laskeutuu jokilaaksoon, jossa se seurailee mutkittelevaa jokea ja nousee aina välillä ympäröiville mäntykankaille. Polku halkoo majavan työmaita, joten toisinaan on taituroitava itsensä kaatuneiden puiden ali tai yli. Reitin varrella on neljä taukopaikkaa.

Kuninkaanpolku_iso_kuva.jpg

3 Faktaa:

  • Useita taukopaikkoja puuvarastoineen
  • Majavan puutyömaat jokivarressa
  • Jokikanjonit nousuineen ja laskuineen

Vaativuus:

Keskivaativa

Soveltuvuus:

Reitti sopii luonnossa liikkumaan tottuneille, hyväkuntoisille retkeilijöille. Reitti sisältää jonkin verran korkeusvaihteluita.

Kesto:

n. 3-5 h yhteen suuntaan, edestakaisin 10 h (20 km)

Reittimerkinnät:

Reitti on merkitty selkeästi punaisilla maalitäplillä puihin ja pylväisiin. Reitin varrella on risteyskohdissa opasviitat. Reitillä on kuljetun matkan kilometrikylttejä KP1, KP2 jne.

Reitin alkuun:

Lähtöpiste 1
Vuorenmaan hiihtokeskuksen yläparkkipaikka 
Koskitie 25
63800 Soini

(WGS84) N62 56.099 E24 10.014

Aja Vuorenmaantieltä Koskitielle, aja sitä n. 100 m. Hiihtokeskus -kyltin kohdasta käänny oikealle. Jatka soratietä ylös n. 400 m kunnes saavut parkkipaikalle. Lähtöportti on vasemmalla.

Lähtöpiste 2
Soinin pääte- tai lähtöpiste
Murtokankaantie 3, 63800 Soini

62°52'47.7"N 24°12'50.4"E

Karstulantien varressa on opasteet reitin alkuun.

Muuta:

Reitti on kuljettavissa molempiin suuntiin. Suositeltu kulkusuunta on pohjoisesta etelään eli Vuorenmaalta Soiniin. Paras maisemallinen anti on tarjolla reitin alussa. 

kuvagalleria